Afgelopen zondag vroeg op de dag verzamelde de gladiatoren van Parkstad Heren 1 zich voor de brandweerkazerne van Heerlen. Na korte evaluatie over het weekend en de daarbij horende zuip partijen vertrok onze colonne richting het gehucht Deurne.

Al snel bleek dat niet iedereen aanwezig was en dat er nog mensen van uit andere streken naar Deurne zouden komen. Helaas had niemand er rekening mee gehouden dat 1 van deze Gladiatoren ook echt z’n spullen zou vergeten.

Aangekomen in Deurne bleek de locatie zoals die vorig jaar nog was, enigszins veranderd te zijn. De lelijke en slechte kunstgras mat die er vorig jaar nog lag, is vervangen door een prachtig strak semi-veld. Onze complimenten hierover!

Na een korte voorbespreking begaven de Gladiatoren zich richting het zweethok waar iedereen zich omklede. Toen iedereen in zijn mooie Groen-Grijs-Groene pakje gehesen was. Begonnen wij aan onze warming-up.

Na onze warming-up hebben wij nog enkele minuten mogen genieten van een paar appetijtelijke Hockey Dames uit Deurne. Toen de testosteron ons letterlijk om de oren vlogen, werd er jammer genoeg afgefloten, en mochten wij zelf het strijdveld betreden.

Wij kregen de mogelijkheid om heel lang in te spelen, en te wennen aan de kwaliteit van het veld. En de scheidsrechter lieten ook lang op zich wachten.

Maar uiteindelijk mochten de captains bij elkaar komen en de wedstrijd kon beginnen.

Deurne begon meteen uitermate fel met de belegering van de cirkel van Parkstad, dit resulteerde in een strafcorner, die helaas de achterkant van het netje wist te vinden. De sleep was zo uitermate geplaatst dat onze doelbewaker Alexander geen schijn van kans maakte. Na 15 minuten een strijd te hebben gevochten op het middenveld en voornamelijk de druk van Deurne te weerstaan. Wist Parkstad toch de eerste aanval te kunnen forceren, helaas geen resultaat.

Uit een haarscherpe counter van Deurnense zijde wisten zij helaas ook een tweede keer te scoren. 2 minuten voor rust was het Nico die aan een solo begon, waar de Deurnense verdediging op een agressieve wijze aan de noodrem trok. En de goed fluitende scheidsrechters ons een strafcorner toebedeelde. Voor deze strafcorner mocht Dennis aan rukken, en liet ook deze keer weer zien hoe het moet. Links onder.

Ruststand 2-1

Na een lekker appelsientje verzorgd door onze manager, en een goede bespreking van God father Nick werd er vol goede moed begonnen aan de 2e helft om hier zeker met een punt huiswaarts te kunnen keren.

Na zeker 20 min goed en fel gespeeld te hebben, en misschien zelfs beter te zijn dan Deurne wisten zei toch het doel te vinden door een goed uitgespeelde kans. En brachten zei de stand op 3-1. vervolgens werd er op knullige wijze de bal verspeeld waardoor Deurne nogmaals mocht aanleggen, en met een goed backhand schot de plank weer te treffen.

Eindstand 4-1

Aan einde van deze wedstrijd werd er geconcludeerd dat dit team steeds meer een team aan het worden is, en elkaar ook steeds makkelijker weet te vinden. Na een gezellige 3e helft en de nodige cola’s ( Heren 1 treft blaam ) werd er weer huiswaards gekeerd.

bron: hckerkrade.nl