Tijdens de voorbespreking was iedereen het ermee eens dat we zo moesten beginnen als we de 2e helft tegen Best (vorige week) gespeeld hadden. Dit houdt in; vanuit een goede organisatie en met veel tempo in de bal hockeyen. We zouden met veel druk op de tegenstander gaan spelen.

Dit resulteerde al meteen in de éérste minuut in de 1-0 gescoord door Roel. In de 23e minuut maakte Has een mooie combinatie met Thijs over links en scoorde prachtig de 2-0 met een mooi schot in de lange hoek. 3 minuten later was het alweer raak, toen Ruud attent reageerde en de 3-0 op het scorebord zette. De 4-0 was mijns inziens één van de mooist goals tot nu toe. Er werd zo snel gecombineerd in de diepte tussen Wouther en Roel waaruit Wouther de bal achter de keeper plaatste.

We gingen de rust in met een luxe 4-0 voorsprong.

De bedoeling was om na rust zo door te gaan. Maar doordat Horst niets meer te verliezen had en veel druk zette op onze verdediging, werd het spel toch onrustig. We scoorde in de 42e minuut de 5-0, Thijs benutte cool een strafbal (die Ruud kreeg na een snelle sprint 1 op 1 tegen de keeper). Vlak erna, in de 43e minuut, werd het 5-1 door een organisatiefout achterin. 3 minuten erna werd het 5-2, Horst scoorde met een fraaie sleepcorner. In de 47e minuut scoorde Thijs de 6-2 uit een snel genomen vrije slag. In de laatste minuten van de wedstrijd had Wouther nog een prachtige actie waarbij hij 4 man passeerde maar helaas de bal enkele centimeters met zijn backhand langs de goal sloeg.

Kortom: weer 3 punten. Met zijn allen een hele goede wedstrijd gespeeld. Naast de 6 goals die we gemaakt hebben, zijn er ook veel kansen gecreëerd. Volgende week uit naar Geldrop, een titelkandidaat, om te zien wat we echt waard zijn.

bron:vmhcbasko.nl

Na de eerste competitiewinst na de winterstop tegen Blerick stond alweer een zware uitwedstrijd op het programma, Basko uit. De thuiswedstrijd eindigde in een 5-0 overwinning voor ons, maar zoals het altijd luidt: “prestaties uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst”.Bij zowel Basko als bij ons zijn er dingen veranderd sinds deze thuiswedstrijd. Dus we wisten dat we flink aan de bak moesten.

Nadat we ons hadden verzameld bij de club kon de reis worden ingezet richting Veldhoven. Daar aangekomen konden we nog even genieten van de wedstrijd die bezig was, hierna gingen we in het kleedlokaal de puntjes op de i zetten. Hierna konden we zoals gewoonlijk aan onze warming-up beginnen. Onder de warming-up moesten we een paar keer opschuiven om zo de sproeiers te ontwijken. We waren klaar voor de wedstrijd.

Toen de wedstrijd eenmaal begon werd al snel duidelijk dat Basko zin in de wedstrijd had. Bij de eerste strafcorner voor Basko konden ze de rebound beheerst intikken, hierdoor stonden we al vrij snel 1-0 achter. Hierdoor liepen we al vrij vroeg achter de feiten aan. Vlak na de 1-0 kregen we een goede kans om gelijk te maken en zo de slechte start achter ons te laten. Helaas was deze kans niet voor ons weggelegd en konden we het gerommel voor de goal niet omzetten tot een goal. In het verdere verloop van de tweede helft kon Basko uitlopen tot een marge van 4 goals. In de rust werd geprobeerd om duidelijk te maken dat we de tweede helft gewoon moesten oppakken en te laten zien dat we niet voor niets naar Veldhoven zijn gekomen. Er waren nog 35 minuten te spelen en er was daarom nog alles mogelijk. Helaas kregen we aan het begin van de tweede helft meteen een klap te verwerken. Door een onfortuinlijke botsing tussen Tony en een spits van Basko wees de scheidsrechter resoluut voor een strafbal. Deze werd niet gemist en zo stonden we vlak na rust met 5-0 achter. We wilden de hoop niet opgeven en probeerde zo toch nog te scoren. Ons harde werk werd dan toch beloond. Via een aanval over rechts nam Oli hem al dan niet met de voet mee en kon hem breed op Jagber leggen. Deze wist de pass te promoveren tot een doelpunt. We kregen dan ook weer goede hoop dat we nog wel in de buurt konden komen. Doordat we bleven aanhouden kregen we dan uiteindelijk een strafcorner. Hiermee weet Koen wel raad en sleepte deze strafcorner dan ook het netje in. De marge werd verkleind tot 3 doelpunten. Door aanhoudende druk kon Basko er af en toe gevaarlijk uitkomen met een counter. Uit een van deze counters ontstond dan ook de 6-2. Deze stand bleef tot de 70ste minuut op het scorebord staan, waardoor we met een goede tweede helft niet verder kwamen dan 2 goals.

bron:hch-heren1.nl